loader image
Ψωμί Σικάλεως 70%
3
Category
Υλικά:
 200 g Αλάτι
 125 g Νωπή μαγιά (ή 50 g ξηρή μαγιά)
 7500-7800 g Νερό
Εκτέλεση:
1

Θερμοκρασία ζύμης: 25-26o C

2

Χρόνος ανάμιξης: 5 λεπτά στο αργό + 5 λεπτά στο γρήγορο

3

Χρόνος ξεκούρασης: 20-30 λεπτά

4

Βάρος ζύμης: 450 g

5

Παραμονή στη στόφα: 40 λεπτά

6

Φούρνισμα: 220o C με ατμό

7

Χρόνος φουρνίσματος: 30-35 λεπτά

Σημείωση:
8

Η ποσότητα του νερού που χρησιμοποιούμε εξαρτάται από την απορροφητικότητα του αλεύρου.

Συστατικά Vollkorn Malzsauer:
9

Αποξηραμένο προζύμι ολικής άλεσης από σίκαλη, αποξηραμένο προζύμι ολικής άλεσης από σιτάρι, βυνάλευρο κριθαριού, βυνάλευρο σίτου.

Ingredients

Υλικά:
 200 g Αλάτι
 125 g Νωπή μαγιά (ή 50 g ξηρή μαγιά)
 7500-7800 g Νερό

Directions

Εκτέλεση:
1

Θερμοκρασία ζύμης: 25-26o C

2

Χρόνος ανάμιξης: 5 λεπτά στο αργό + 5 λεπτά στο γρήγορο

3

Χρόνος ξεκούρασης: 20-30 λεπτά

4

Βάρος ζύμης: 450 g

5

Παραμονή στη στόφα: 40 λεπτά

6

Φούρνισμα: 220o C με ατμό

7

Χρόνος φουρνίσματος: 30-35 λεπτά

Σημείωση:
8

Η ποσότητα του νερού που χρησιμοποιούμε εξαρτάται από την απορροφητικότητα του αλεύρου.

Συστατικά Vollkorn Malzsauer:
9

Αποξηραμένο προζύμι ολικής άλεσης από σίκαλη, αποξηραμένο προζύμι ολικής άλεσης από σιτάρι, βυνάλευρο κριθαριού, βυνάλευρο σίτου.

Notes

Ψωμί Σικάλεως 70%

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress