Ανακατεύουμε 3 κιλά από το αλεύρι με το νερό (χλιαρό) και διαλύουμε τη μαγιά.
Βάζουμε το «προζύμι» που φτιάξαμε στη στόφα για 40 λεπτά περίπου.
Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τα μισά λιπαρά, τα αρωματικά και το αλάτι.
Όταν το προζύμι μας είναι έτοιμο τη ρίχνουμε στο υπόλοιπο αλεύρι μαζί με τα χτυπημένα υλικά και αρχίζουμε το ζύμωμα.
Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να γυαλίσει το ζυμάρι.
Μετά το ζύμωμα αφήνουμε 45'-60' για ξεκούραση στη στόφα.
Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, στοφάρουμε για περίπου 50-60'.
Αλείφουμε με αυγό και διακοσμούμε κατά την προτίμησή μας.
Tέλος ψήνουμε στους 170-180°C.
Ingredients
Directions
Ανακατεύουμε 3 κιλά από το αλεύρι με το νερό (χλιαρό) και διαλύουμε τη μαγιά.
Βάζουμε το «προζύμι» που φτιάξαμε στη στόφα για 40 λεπτά περίπου.
Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τα μισά λιπαρά, τα αρωματικά και το αλάτι.
Όταν το προζύμι μας είναι έτοιμο τη ρίχνουμε στο υπόλοιπο αλεύρι μαζί με τα χτυπημένα υλικά και αρχίζουμε το ζύμωμα.
Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να γυαλίσει το ζυμάρι.
Μετά το ζύμωμα αφήνουμε 45'-60' για ξεκούραση στη στόφα.
Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, στοφάρουμε για περίπου 50-60'.
Αλείφουμε με αυγό και διακοσμούμε κατά την προτίμησή μας.
Tέλος ψήνουμε στους 170-180°C.