loader image
Υλικά:
 3500 g Ζάχαρη
 1000 g Μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής
 1000 g Βούτυρο αγνό
 40 τεμ. Αυγά
 2000 g Νερό
 1000 g Μαγιά (2 καλούπια)
 150 g Μαχλέπι τριμμένο
 50 g Κακουλέ τριμμένο
 50 g Βανίλια
 100 g Αλάτ
Εκτέλεση για το «προζύμι»:
1

Ανακατεύουμε 3 κιλά από το αλεύρι με το νερό (χλιαρό) και διαλύουμε τη μαγιά.

2

Βάζουμε το «προζύμι» που φτιάξαμε στη στόφα για 40 λεπτά περίπου.

3

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τα μισά λιπαρά, τα αρωματικά και το αλάτι.

4

Όταν το προζύμι μας είναι έτοιμο τη ρίχνουμε στο υπόλοιπο αλεύρι μαζί με τα χτυπημένα υλικά και αρχίζουμε το ζύμωμα.

5

Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να γυαλίσει το ζυμάρι.

6

Μετά το ζύμωμα αφήνουμε 45'-60' για ξεκούραση στη στόφα.

7

Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, στοφάρουμε για περίπου 50-60'.

8

Αλείφουμε με αυγό και διακοσμούμε κατά την προτίμησή μας.

9

Tέλος ψήνουμε στους 170-180°C.

Ingredients

Υλικά:
 3500 g Ζάχαρη
 1000 g Μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής
 1000 g Βούτυρο αγνό
 40 τεμ. Αυγά
 2000 g Νερό
 1000 g Μαγιά (2 καλούπια)
 150 g Μαχλέπι τριμμένο
 50 g Κακουλέ τριμμένο
 50 g Βανίλια
 100 g Αλάτ

Directions

Εκτέλεση για το «προζύμι»:
1

Ανακατεύουμε 3 κιλά από το αλεύρι με το νερό (χλιαρό) και διαλύουμε τη μαγιά.

2

Βάζουμε το «προζύμι» που φτιάξαμε στη στόφα για 40 λεπτά περίπου.

3

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τα μισά λιπαρά, τα αρωματικά και το αλάτι.

4

Όταν το προζύμι μας είναι έτοιμο τη ρίχνουμε στο υπόλοιπο αλεύρι μαζί με τα χτυπημένα υλικά και αρχίζουμε το ζύμωμα.

5

Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να γυαλίσει το ζυμάρι.

6

Μετά το ζύμωμα αφήνουμε 45'-60' για ξεκούραση στη στόφα.

7

Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, στοφάρουμε για περίπου 50-60'.

8

Αλείφουμε με αυγό και διακοσμούμε κατά την προτίμησή μας.

9

Tέλος ψήνουμε στους 170-180°C.

Τσουρέκι με Elephant

Άλευρα συνταγής:

Recipe Flour:

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress