loader image
Καρβέλι 70-30 με Limnos
3
Category
Υλικά:
 7000 g Αλεύρι Το Καρβέλι 70%
 3000 g Αλεύρι Limnos 30%
 200 g Αλάτι 2%
 150 g Μαγιά 1,5%
 3000 g Προζύμη 30%
 7300 g Νερό (παγωμένο) 73%
 200 g Ηλιέλαιο (προαιρετικά) 2%
Εκτέλεση (σε αργό ζυμωτήριο):
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και ξεκινάμε από το 65% δηλ. τα 6,5 λίτρα. Το υπόλοιπο το προσθέτουμε λίγο-λίγο κατά την διάρκεια του ζυμώματος.

2

Διάρκεια ζυμώματος: 15 λεπτά αργό ζύμωμα.

Εκτέλεση (σε ταχυζυμωτήριο):
3

Θερμοκρασία ζύμης: ≤ 28 oC

4

Χρόνος ανάμιξης: 12 λεπτά (5 λεπτά αργά + 7 λεπτά γρήγορα, μέχρι να δέσει το ζυμάρι)

5

Χρόνος ξεκούρασης: 45 λεπτά πάνω στον πάγκο χωρίς να το μετακινήσουμε

6

Βάρος ζύμης: Καρβέλια του κιλού και πάνω

7

Χρόνος στη στόφα: 20 λεπτά το πολύ, σε 33o C και σχετική υγρασία 70%

8

Θερμ. ψησίματος: 220o C στην αρχή του ψησίματος χωρίς ατμούς για 15 λεπτά και στη συνέχεια σε 210o C για άλλα 35 περίπου λεπτά για τα καρβέλια του κιλού

Ingredients

Υλικά:
 7000 g Αλεύρι Το Καρβέλι 70%
 3000 g Αλεύρι Limnos 30%
 200 g Αλάτι 2%
 150 g Μαγιά 1,5%
 3000 g Προζύμη 30%
 7300 g Νερό (παγωμένο) 73%
 200 g Ηλιέλαιο (προαιρετικά) 2%

Directions

Εκτέλεση (σε αργό ζυμωτήριο):
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και ξεκινάμε από το 65% δηλ. τα 6,5 λίτρα. Το υπόλοιπο το προσθέτουμε λίγο-λίγο κατά την διάρκεια του ζυμώματος.

2

Διάρκεια ζυμώματος: 15 λεπτά αργό ζύμωμα.

Εκτέλεση (σε ταχυζυμωτήριο):
3

Θερμοκρασία ζύμης: ≤ 28 oC

4

Χρόνος ανάμιξης: 12 λεπτά (5 λεπτά αργά + 7 λεπτά γρήγορα, μέχρι να δέσει το ζυμάρι)

5

Χρόνος ξεκούρασης: 45 λεπτά πάνω στον πάγκο χωρίς να το μετακινήσουμε

6

Βάρος ζύμης: Καρβέλια του κιλού και πάνω

7

Χρόνος στη στόφα: 20 λεπτά το πολύ, σε 33o C και σχετική υγρασία 70%

8

Θερμ. ψησίματος: 220o C στην αρχή του ψησίματος χωρίς ατμούς για 15 λεπτά και στη συνέχεια σε 210o C για άλλα 35 περίπου λεπτά για τα καρβέλια του κιλού

Καρβέλι 70-30 με Limnos

Άλευρα συνταγής:

Recipe Flour:

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress