loader image
Category
Υλικά:
 150g βούτυρο ή μαργαρίνη
 50g νωπή μαγιά
 480-520 g νερό
Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο, προσθέτουμε 480g νερό, το θέτουμε σε λειτουργία για να ανακατευτούν τα υλικά καλά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό . Ζυμώνουμε στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στο αργό και 6 λεπτά στο γρήγορο. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι λεία, αφράτη και δεν κολλάει.

2

Ξεκουράζουμε για 15 λεπτά.

3

Τεμαχίζουμε και ζυγίζουμε σε μερίδες στο επιθυμητό βάρος (συνήθως 500gr).

4

Τα τοποθετούμε στη φόρμα και έπειτα στη στόφα στους 37° C με 72% υγρασία για 40-50 λεπτά περίπου.

5

Τα βγάζουμε από την στόφα, τα αλείφουμε με αυγό και περιμένουμε για να στεγνώσουν περίπου 5-10λεπτά .

6

Αμέσως μετά τα ψήνουμε σε φούρνο θερμοκρασίας 170-180 o C για 25-30 λεπτά περίπου με ανοιχτό τάμπερ.

Ingredients

Υλικά:
 150g βούτυρο ή μαργαρίνη
 50g νωπή μαγιά
 480-520 g νερό

Directions

Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο, προσθέτουμε 480g νερό, το θέτουμε σε λειτουργία για να ανακατευτούν τα υλικά καλά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό . Ζυμώνουμε στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στο αργό και 6 λεπτά στο γρήγορο. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι λεία, αφράτη και δεν κολλάει.

2

Ξεκουράζουμε για 15 λεπτά.

3

Τεμαχίζουμε και ζυγίζουμε σε μερίδες στο επιθυμητό βάρος (συνήθως 500gr).

4

Τα τοποθετούμε στη φόρμα και έπειτα στη στόφα στους 37° C με 72% υγρασία για 40-50 λεπτά περίπου.

5

Τα βγάζουμε από την στόφα, τα αλείφουμε με αυγό και περιμένουμε για να στεγνώσουν περίπου 5-10λεπτά .

6

Αμέσως μετά τα ψήνουμε σε φούρνο θερμοκρασίας 170-180 o C για 25-30 λεπτά περίπου με ανοιχτό τάμπερ.

Notes

Brioche

Άλευρα συνταγής:

Recipe Flour:

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress