loader image
Υλικά:
 4 % Μαγιά
 5 % Μαργαρίνη
 2 % Αλάτι
 3 % Ζάχαρη
 2 % Σκόνη γάλακτος
 55-60 % Νερό
 45 % Μαργαρίνη για σφολιάτα
Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και το θέτουμε σε λειτουργία μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη ζύμη.

2

Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια φτιάχνουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 2 εκατοστών περίπου.

3

Σκεπάζουμε τα 2/3 του φύλλου με τη μαργαρίνη.

4

Διπλώνουμε το ελεύθερο κομμάτι της ζύμης στο μέσον και μετά διπλώνουμε ξανά ώστε να δημιουργηθούν 2 στρώματα βουτύρου μέσα σε τρία στρώματα ζύμης.

5

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τρεις φορές (τρία γυρίσματα).

6

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά σε ψυγείο.

7

Στη συνέχεια, πατάμε τη ζύμη σε ένα πάχος 3-4 χιλιοστά.

8

Κόβουμε τρίγωνα και διπλώνουμε για κρουασάν.

9

Ξεκουράζουμε για 10 λεπτά, αλείφουμε με αυγό και αφήνουμε σε σχετικά κρύα στόφα (ώστε να μην λιώσει το βούτυρο).

10

Ψήνουμε στους 230° C.

Ingredients

Υλικά:
 4 % Μαγιά
 5 % Μαργαρίνη
 2 % Αλάτι
 3 % Ζάχαρη
 2 % Σκόνη γάλακτος
 55-60 % Νερό
 45 % Μαργαρίνη για σφολιάτα

Directions

Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και το θέτουμε σε λειτουργία μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη ζύμη.

2

Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια φτιάχνουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 2 εκατοστών περίπου.

3

Σκεπάζουμε τα 2/3 του φύλλου με τη μαργαρίνη.

4

Διπλώνουμε το ελεύθερο κομμάτι της ζύμης στο μέσον και μετά διπλώνουμε ξανά ώστε να δημιουργηθούν 2 στρώματα βουτύρου μέσα σε τρία στρώματα ζύμης.

5

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τρεις φορές (τρία γυρίσματα).

6

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά σε ψυγείο.

7

Στη συνέχεια, πατάμε τη ζύμη σε ένα πάχος 3-4 χιλιοστά.

8

Κόβουμε τρίγωνα και διπλώνουμε για κρουασάν.

9

Ξεκουράζουμε για 10 λεπτά, αλείφουμε με αυγό και αφήνουμε σε σχετικά κρύα στόφα (ώστε να μην λιώσει το βούτυρο).

10

Ψήνουμε στους 230° C.

Κρουασάν βουτύρου

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress