Υλικά:
5000 g Αλεύρι Durasoft
5000 g Συμπύκνωμα RYE PLUS
250 g Νωπή μαγιά (ή 100 g ξηρή μαγιά)
200 g Αλάτι
7000-7300 g Νερό
Εκτέλεση:
1
Ρίχνουμε τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 3΄ στο αργό και για 5' στο γρήγορο.
2
Η θερμοκρασία της ζύμης δεν πρέπει να ξεπερνά τους 28° C.
3
Ξεκουράζουμε για 20-30 λεπτά.
4
Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 580 g για καρβέλια 500 g.
5
Φτιάχνουμε τα καρβέλια πασπαλίζοντας την επιφάνεια με αλεύρι και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
6
Στοφάρουμε για 45' περίπου και πριν το φούρνισμα χαράζουμε στην επιφάνεια.
7
Ψήνουμε στους 230° C με ατμό για 40' περίπου.
Ingredients
Υλικά:
5000 g Αλεύρι Durasoft
5000 g Συμπύκνωμα RYE PLUS
250 g Νωπή μαγιά (ή 100 g ξηρή μαγιά)
200 g Αλάτι
7000-7300 g Νερό