loader image
Category
Υλικά:
 250 g Νωπή μαγιά (ή 100 g ξηρή μαγιά)
 200 g Αλάτι
 7000-7300 g Νερό
Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 3΄ στο αργό και για 5' στο γρήγορο.

2

Η θερμοκρασία της ζύμης δεν πρέπει να ξεπερνά τους 28° C.

3

Ξεκουράζουμε για 20-30 λεπτά.

4

Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 580 g για καρβέλια 500 g.

5

Φτιάχνουμε τα καρβέλια πασπαλίζοντας την επιφάνεια με αλεύρι και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες.

6

Στοφάρουμε για 45' περίπου και πριν το φούρνισμα χαράζουμε στην επιφάνεια.

7

Ψήνουμε στους 230° C με ατμό για 40' περίπου.

Ingredients

Υλικά:
 250 g Νωπή μαγιά (ή 100 g ξηρή μαγιά)
 200 g Αλάτι
 7000-7300 g Νερό

Directions

Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 3΄ στο αργό και για 5' στο γρήγορο.

2

Η θερμοκρασία της ζύμης δεν πρέπει να ξεπερνά τους 28° C.

3

Ξεκουράζουμε για 20-30 λεπτά.

4

Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 580 g για καρβέλια 500 g.

5

Φτιάχνουμε τα καρβέλια πασπαλίζοντας την επιφάνεια με αλεύρι και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες.

6

Στοφάρουμε για 45' περίπου και πριν το φούρνισμα χαράζουμε στην επιφάνεια.

7

Ψήνουμε στους 230° C με ατμό για 40' περίπου.

Notes

Bavarian rye bread

Άλευρα συνταγής:

Recipe Flour:

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress