loader image
Υλικά:
 10000 g Αλεύρι Super Rex
 3000 g Ζάχαρη
 2000 g Αυγά (ή 40 αυγά)
 1000 g Γάλα
 500 g Βούτυρο
 500 g Μαργαρίνη
 700 g Μαγιά
 50 g Αλάτι
 ≈ 2500 g Νερό
 30 g Μαστίχα
 50 g Μαχλέπι
 20 g Κακουλέ
Προετοιμασία:
1

Λιώνουμε τη μαγιά με το γάλα.

2

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.

3

Το αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος για να αναπτυχθεί η μαγιά.

4

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη στο φούρνο για να λιώσει.

Εκτέλεση:
5

Ρίχνουμε το αλεύρι , τη ζάχαρη, τα αρωματικά και το αλάτι στο ζυμωτήριο και το θέτουμε σε λειτουργία για να ανακατευτούν καλά.

6

Καθώς δουλεύει το ζυμωτήριο ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τη μαργαρίνη και μετά από λίγο τα αυγά και τέλος τη μαγιά με το γάλα (τον χυλό) και ζυμώνουμε για 10 λεπτά στο αργό και περίπου 10 λεπτά στο γρήγορο μέχρι να αναπτυχθεί καλά η ζύμη.

7

Το αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.

8

Στην συνέχεια κόβουμε-πλάθουμε και αφήνουμε τις κουλούρες στη στόφα στους 35o C με 60% υγρασία για να μην απλώσουν για 60-90 λεπτά περίπου (εξαρτάται από τον χρόνο του πλασίματος).

9

Ψήνουμε σε φούρνο θερμοκρασίας 170o C για 35 λεπτά περίπου.

Σημείωση:
10

Εάν θέλουμε σφιχτότερη ζύμη αυξάνουμε την ποσότητα του Super REX και ελαττώνουμε τα λιπαρά.

Ingredients

Υλικά:
 10000 g Αλεύρι Super Rex
 3000 g Ζάχαρη
 2000 g Αυγά (ή 40 αυγά)
 1000 g Γάλα
 500 g Βούτυρο
 500 g Μαργαρίνη
 700 g Μαγιά
 50 g Αλάτι
 ≈ 2500 g Νερό
 30 g Μαστίχα
 50 g Μαχλέπι
 20 g Κακουλέ

Directions

Προετοιμασία:
1

Λιώνουμε τη μαγιά με το γάλα.

2

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.

3

Το αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος για να αναπτυχθεί η μαγιά.

4

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη στο φούρνο για να λιώσει.

Εκτέλεση:
5

Ρίχνουμε το αλεύρι , τη ζάχαρη, τα αρωματικά και το αλάτι στο ζυμωτήριο και το θέτουμε σε λειτουργία για να ανακατευτούν καλά.

6

Καθώς δουλεύει το ζυμωτήριο ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τη μαργαρίνη και μετά από λίγο τα αυγά και τέλος τη μαγιά με το γάλα (τον χυλό) και ζυμώνουμε για 10 λεπτά στο αργό και περίπου 10 λεπτά στο γρήγορο μέχρι να αναπτυχθεί καλά η ζύμη.

7

Το αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.

8

Στην συνέχεια κόβουμε-πλάθουμε και αφήνουμε τις κουλούρες στη στόφα στους 35o C με 60% υγρασία για να μην απλώσουν για 60-90 λεπτά περίπου (εξαρτάται από τον χρόνο του πλασίματος).

9

Ψήνουμε σε φούρνο θερμοκρασίας 170o C για 35 λεπτά περίπου.

Σημείωση:
10

Εάν θέλουμε σφιχτότερη ζύμη αυξάνουμε την ποσότητα του Super REX και ελαττώνουμε τα λιπαρά.

Notes

Τσουρέκι

Άλευρα συνταγής:

Recipe Flour:

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress