loader image

Print Options:

Τσουρέκι

bread

Υλικά:
 10000 g Αλεύρι Super Rex
 3000 g Ζάχαρη
 2000 g Αυγά (ή 40 αυγά)
 1000 g Γάλα
 500 g Βούτυρο
 500 g Μαργαρίνη
 700 g Μαγιά
 50 g Αλάτι
 ≈ 2500 g Νερό
 30 g Μαστίχα
 50 g Μαχλέπι
 20 g Κακουλέ
Προετοιμασία:
1

Λιώνουμε τη μαγιά με το γάλα.

2

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.

3

Το αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος για να αναπτυχθεί η μαγιά.

4

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη στο φούρνο για να λιώσει.

Εκτέλεση:
5

Ρίχνουμε το αλεύρι , τη ζάχαρη, τα αρωματικά και το αλάτι στο ζυμωτήριο και το θέτουμε σε λειτουργία για να ανακατευτούν καλά.

6

Καθώς δουλεύει το ζυμωτήριο ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τη μαργαρίνη και μετά από λίγο τα αυγά και τέλος τη μαγιά με το γάλα (τον χυλό) και ζυμώνουμε για 10 λεπτά στο αργό και περίπου 10 λεπτά στο γρήγορο μέχρι να αναπτυχθεί καλά η ζύμη.

7

Το αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.

8

Στην συνέχεια κόβουμε-πλάθουμε και αφήνουμε τις κουλούρες στη στόφα στους 35o C με 60% υγρασία για να μην απλώσουν για 60-90 λεπτά περίπου (εξαρτάται από τον χρόνο του πλασίματος).

9

Ψήνουμε σε φούρνο θερμοκρασίας 170o C για 35 λεπτά περίπου.

Σημείωση:
10

Εάν θέλουμε σφιχτότερη ζύμη αυξάνουμε την ποσότητα του Super REX και ελαττώνουμε τα λιπαρά.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.