Υλικά:
5000 g Αλεύρι LIMNOS
4000 g Αλεύρι PREMIER
1000 g Αλεύρι Ciabatta mix
300 g Μαγιά
180 g Αλάτι
350 g Λάδι
8300 g Νερό
Εκτέλεση:
1
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα, εκτός από το λάδι και τα 2-2,5 κιλά νερό.
2
Όταν ομογενοποιηθούν βάζουμε 2η ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε 10 λεπτά.
3
Ένα λεπτό πριν βγάλουμε το ζυμάρι, ρίχνουμε το λάδι.
4
Ξεκουράζουμε για 75 λεπτά σε λαδωμένη λεκάνη.
5
Μετά το κόψιμο σε τεμάχια των 300-350 γραμ. τα αφήνουμε για 15 λεπτά στις λαμαρίνες ή στα τελάρα.
6
Ψήνουμε σε θερμοκρασία 10 βαθμών περισσότερο από την θερμοκρασία ψησίματος ψωμιού για 45' περίπου, δίνοντας ατμό κατά την εισαγωγή στο φούρνο.
Ingredients
Υλικά:
5000 g Αλεύρι LIMNOS
4000 g Αλεύρι PREMIER
1000 g Αλεύρι Ciabatta mix
300 g Μαγιά
180 g Αλάτι
350 g Λάδι
8300 g Νερό