loader image

Print Options:

Ψωμί τσιαμπάτα

null

Υλικά:
 5000 g Αλεύρι LIMNOS
 4000 g Αλεύρι PREMIER
 1000 g Αλεύρι Ciabatta mix
 300 g Μαγιά
 180 g Αλάτι
 350 g Λάδι
 8300 g Νερό
Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα, εκτός από το λάδι και τα 2-2,5 κιλά νερό.

2

Όταν ομογενοποιηθούν βάζουμε 2η ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε 10 λεπτά.

3

Ένα λεπτό πριν βγάλουμε το ζυμάρι, ρίχνουμε το λάδι.

4

Ξεκουράζουμε για 75 λεπτά σε λαδωμένη λεκάνη.

5

Μετά το κόψιμο σε τεμάχια των 300-350 γραμ. τα αφήνουμε για 15 λεπτά στις λαμαρίνες ή στα τελάρα.

6

Ψήνουμε σε θερμοκρασία 10 βαθμών περισσότερο από την θερμοκρασία ψησίματος ψωμιού για 45' περίπου, δίνοντας ατμό κατά την εισαγωγή στο φούρνο.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.