loader image
Ψωμί LIMNOS Χωριάτικο
3
Category
Υλικά:
 10000 g Αλεύρι LIMNOS
 150-200 g Μαγιά
 200 g Αλάτι
 6500-7000 g Νερό
Παρασκευή ζύμης:
1

Ρίχνουμε το αλεύρι τη μαγιά και το αλάτι στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 5΄ στην πρώτη ταχύτητα και για 5-8' στη δεύτερη.

2

Κόβουμε πλάθουμε και στοφάρουμε για 45-60' στους 30-35° C με 70-75 % υγρασία.

3

Ψήνουμε στους 220° C για 35' περίπου.

Παρατηρήσεις:
4

Μπορούμε να προσθέσουμε και ξινά ή προζύμη από 5 - 25%( υπολογιζόμενο επί του αλεύρου) για περισσότερο άρωμα και γεύση.

5

Σε περίπτωση που μαλακώνει η κόρα ψήνουμε στους 230° C για 40΄ με τα τάμπερ ανοιχτά το τελευταίο δεκάλεπτο.

6

Το χειμώνα αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία του νερού.

Ingredients

Υλικά:
 10000 g Αλεύρι LIMNOS
 150-200 g Μαγιά
 200 g Αλάτι
 6500-7000 g Νερό

Directions

Παρασκευή ζύμης:
1

Ρίχνουμε το αλεύρι τη μαγιά και το αλάτι στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 5΄ στην πρώτη ταχύτητα και για 5-8' στη δεύτερη.

2

Κόβουμε πλάθουμε και στοφάρουμε για 45-60' στους 30-35° C με 70-75 % υγρασία.

3

Ψήνουμε στους 220° C για 35' περίπου.

Παρατηρήσεις:
4

Μπορούμε να προσθέσουμε και ξινά ή προζύμη από 5 - 25%( υπολογιζόμενο επί του αλεύρου) για περισσότερο άρωμα και γεύση.

5

Σε περίπτωση που μαλακώνει η κόρα ψήνουμε στους 230° C για 40΄ με τα τάμπερ ανοιχτά το τελευταίο δεκάλεπτο.

6

Το χειμώνα αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία του νερού.

Notes

Ψωμί LIMNOS Χωριάτικο

Άλευρα συνταγής:

Recipe Flour:

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress