Ρίχνουμε το αλεύρι τη μαγιά και το αλάτι στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 5΄ στην πρώτη ταχύτητα και για 5-8' στη δεύτερη.
Κόβουμε πλάθουμε και στοφάρουμε για 45-60' στους 30-35° C με 70-75 % υγρασία.
Ψήνουμε στους 220° C για 35' περίπου.
Μπορούμε να προσθέσουμε και ξινά ή προζύμη από 5 - 25%( υπολογιζόμενο επί του αλεύρου) για περισσότερο άρωμα και γεύση.
Σε περίπτωση που μαλακώνει η κόρα ψήνουμε στους 230° C για 40΄ με τα τάμπερ ανοιχτά το τελευταίο δεκάλεπτο.
Το χειμώνα αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία του νερού.
Ingredients
Directions
Ρίχνουμε το αλεύρι τη μαγιά και το αλάτι στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 5΄ στην πρώτη ταχύτητα και για 5-8' στη δεύτερη.
Κόβουμε πλάθουμε και στοφάρουμε για 45-60' στους 30-35° C με 70-75 % υγρασία.
Ψήνουμε στους 220° C για 35' περίπου.
Μπορούμε να προσθέσουμε και ξινά ή προζύμη από 5 - 25%( υπολογιζόμενο επί του αλεύρου) για περισσότερο άρωμα και γεύση.
Σε περίπτωση που μαλακώνει η κόρα ψήνουμε στους 230° C για 40΄ με τα τάμπερ ανοιχτά το τελευταίο δεκάλεπτο.
Το χειμώνα αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία του νερού.