loader image

Print Options:

Ψωμί LIMNOS Χωριάτικο

null

Υλικά:
 10000 g Αλεύρι LIMNOS
 150-200 g Μαγιά
 200 g Αλάτι
 6500-7000 g Νερό
Παρασκευή ζύμης:
1

Ρίχνουμε το αλεύρι τη μαγιά και το αλάτι στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 5΄ στην πρώτη ταχύτητα και για 5-8' στη δεύτερη.

2

Κόβουμε πλάθουμε και στοφάρουμε για 45-60' στους 30-35° C με 70-75 % υγρασία.

3

Ψήνουμε στους 220° C για 35' περίπου.

Παρατηρήσεις:
4

Μπορούμε να προσθέσουμε και ξινά ή προζύμη από 5 - 25%( υπολογιζόμενο επί του αλεύρου) για περισσότερο άρωμα και γεύση.

5

Σε περίπτωση που μαλακώνει η κόρα ψήνουμε στους 230° C για 40΄ με τα τάμπερ ανοιχτά το τελευταίο δεκάλεπτο.

6

Το χειμώνα αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία του νερού.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.