loader image
paksimadi
Υλικά:
 6000 g Αλεύρι LIMNOS
 4000 g Αλεύρι Soft 55%
 5500-6000 g Νερό (δροσερό 15 °C)
 500 g Ζάχαρη
 200 g Μαγιά
 150 g Αλάτι
 700 g Ηλιέλαιο
 300 g Γλυκάνισο
Εκτέλεση:
1

Αναπιάνουμε τη μαγιά 2 ώρες πριν ζυμώσουμε, με λίγο αλεύρι 55% και όσο νερό χρειαστεί για ένα κανονικό ζυμάρι.

2

Αφήνουμε τη προζύμη σε καθαρή λεκάνη για 2 ώρες.

3

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη προζύμη εκτός από το λάδι που το ρίχνουμε λίγο λίγο στο τέλος πριν σταματήσουμε το ζύμωμα.

4

Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30-45 λεπτά, πλάθουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένες λαμαρίνες.

5

Στοφάρουμε στους 33° C σε σχετικά ξερή στόφα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

6

Αμέσως μόλις κρυώσει το παξιμάδι, το κόβουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να στεγνώσουν καλά.

Ingredients

Υλικά:
 6000 g Αλεύρι LIMNOS
 4000 g Αλεύρι Soft 55%
 5500-6000 g Νερό (δροσερό 15 °C)
 500 g Ζάχαρη
 200 g Μαγιά
 150 g Αλάτι
 700 g Ηλιέλαιο
 300 g Γλυκάνισο
Παξιμάδι Κρητικό

Άλευρα συνταγής:

Recipe Flour:

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.