Υλικά:
6000 g Αλεύρι LIMNOS
4000 g Αλεύρι Soft 55%
5500-6000 g Νερό (δροσερό 15 °C)
500 g Ζάχαρη
200 g Μαγιά
150 g Αλάτι
700 g Ηλιέλαιο
300 g Γλυκάνισο
Εκτέλεση:
1
Αναπιάνουμε τη μαγιά 2 ώρες πριν ζυμώσουμε, με λίγο αλεύρι 55% και όσο νερό χρειαστεί για ένα κανονικό ζυμάρι.
2
Αφήνουμε τη προζύμη σε καθαρή λεκάνη για 2 ώρες.
3
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη προζύμη εκτός από το λάδι που το ρίχνουμε λίγο λίγο στο τέλος πριν σταματήσουμε το ζύμωμα.
4
Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30-45 λεπτά, πλάθουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένες λαμαρίνες.
5
Στοφάρουμε στους 33° C σε σχετικά ξερή στόφα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
6
Αμέσως μόλις κρυώσει το παξιμάδι, το κόβουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να στεγνώσουν καλά.