loader image
Υλικά:
 6000 g Αλεύρι LIMNOS
 4000 g Αλεύρι Soft 55%
 5500-6000 g Νερό (δροσερό 15 °C)
 500 g Ζάχαρη
 200 g Μαγιά
 150 g Αλάτι
 700 g Ηλιέλαιο
 300 g Γλυκάνισο
Εκτέλεση:
1

Αναπιάνουμε τη μαγιά 2 ώρες πριν ζυμώσουμε, με λίγο αλεύρι 55% και όσο νερό χρειαστεί για ένα κανονικό ζυμάρι.

2

Αφήνουμε τη προζύμη σε καθαρή λεκάνη για 2 ώρες.

3

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη προζύμη εκτός από το λάδι που το ρίχνουμε λίγο λίγο στο τέλος πριν σταματήσουμε το ζύμωμα.

4

Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30-45 λεπτά, πλάθουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένες λαμαρίνες.

5

Στοφάρουμε στους 33° C σε σχετικά ξερή στόφα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

6

Αμέσως μόλις κρυώσει το παξιμάδι, το κόβουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να στεγνώσουν καλά.

Ingredients

Υλικά:
 6000 g Αλεύρι LIMNOS
 4000 g Αλεύρι Soft 55%
 5500-6000 g Νερό (δροσερό 15 °C)
 500 g Ζάχαρη
 200 g Μαγιά
 150 g Αλάτι
 700 g Ηλιέλαιο
 300 g Γλυκάνισο

Directions

Εκτέλεση:
1

Αναπιάνουμε τη μαγιά 2 ώρες πριν ζυμώσουμε, με λίγο αλεύρι 55% και όσο νερό χρειαστεί για ένα κανονικό ζυμάρι.

2

Αφήνουμε τη προζύμη σε καθαρή λεκάνη για 2 ώρες.

3

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη προζύμη εκτός από το λάδι που το ρίχνουμε λίγο λίγο στο τέλος πριν σταματήσουμε το ζύμωμα.

4

Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30-45 λεπτά, πλάθουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένες λαμαρίνες.

5

Στοφάρουμε στους 33° C σε σχετικά ξερή στόφα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

6

Αμέσως μόλις κρυώσει το παξιμάδι, το κόβουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να στεγνώσουν καλά.

Notes

Παξιμάδι Κρητικό

Άλευρα συνταγής:

Recipe Flour:

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress