Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό που ξεκινάμε από το 70% δηλ. τα 7 λίτρα και το υπόλοιπο το προσθέτουμε λίγο-λίγο κατά την διάρκεια του ζυμώματος.
Διάρκεια ζυμώματος: 30-45 λεπτά ανάλογα με την ποσότητα.
Θερμοκρασία ζύμης: ≤ 28 oC
Χρόνος ανάμιξης: 15 λεπτά (5 λεπτά αργά + 10 λεπτά γρήγορα, μέχρι να δέσει το ζυμάρι)
Χρόνος ξεκούρασης: 60 λεπτά πάνω στον πάγκο χωρίς να το μετακινήσουμε
Βάρος ζύμης: Καρβέλια του κιλού και πάνω
Χρόνος στη στόφα: 15 λεπτά το πολύ, σε 33o C και σχετική υγρασία 70%
Θερμ. ψησίματος: 220o C στην αρχή του ψησίματος χωρίς ατμούς για 15 λεπτά και στη συνέχεια σε 210o C για άλλα 35 περίπου λεπτά για τα καρβέλια του κιλού
Ingredients
Directions
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό που ξεκινάμε από το 70% δηλ. τα 7 λίτρα και το υπόλοιπο το προσθέτουμε λίγο-λίγο κατά την διάρκεια του ζυμώματος.
Διάρκεια ζυμώματος: 30-45 λεπτά ανάλογα με την ποσότητα.
Θερμοκρασία ζύμης: ≤ 28 oC
Χρόνος ανάμιξης: 15 λεπτά (5 λεπτά αργά + 10 λεπτά γρήγορα, μέχρι να δέσει το ζυμάρι)
Χρόνος ξεκούρασης: 60 λεπτά πάνω στον πάγκο χωρίς να το μετακινήσουμε
Βάρος ζύμης: Καρβέλια του κιλού και πάνω
Χρόνος στη στόφα: 15 λεπτά το πολύ, σε 33o C και σχετική υγρασία 70%
Θερμ. ψησίματος: 220o C στην αρχή του ψησίματος χωρίς ατμούς για 15 λεπτά και στη συνέχεια σε 210o C για άλλα 35 περίπου λεπτά για τα καρβέλια του κιλού