loader image
Καρβέλι 50-50 με Σύμμεικτο
null
null
3
Category
null
Υλικά:
 5000 g Αλεύρι Το Καρβέλι 50%
 5000 g Αλεύρι Σύμμεικτο 50%
 210 g Αλάτι 2,1%
 130 g Μαγιά 1,3%
 2000 g Προζύμη 20%
 7500 g Νερό (παγωμένο) 75%
 100 g Ηλιέλαιο (προαιρετικά) 1%
Εκτέλεση (σε αργό ζυμωτήριο):
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό που ξεκινάμε από το 70% δηλ. τα 7 λίτρα και το υπόλοιπο το προσθέτουμε λίγο-λίγο κατά την διάρκεια του ζυμώματος.

2

Διάρκεια ζυμώματος: 30-45 λεπτά ανάλογα με την ποσότητα.

Εκτέλεση (σε ταχυζυμωτήριο):
3

Θερμοκρασία ζύμης: ≤ 28 oC

4

Χρόνος ανάμιξης: 15 λεπτά (5 λεπτά αργά + 10 λεπτά γρήγορα, μέχρι να δέσει το ζυμάρι)

5

Χρόνος ξεκούρασης: 60 λεπτά πάνω στον πάγκο χωρίς να το μετακινήσουμε

6

Βάρος ζύμης: Καρβέλια του κιλού και πάνω

7

Χρόνος στη στόφα: 15 λεπτά το πολύ, σε 33o C και σχετική υγρασία 70%

8

Θερμ. ψησίματος: 220o C στην αρχή του ψησίματος χωρίς ατμούς για 15 λεπτά και στη συνέχεια σε 210o C για άλλα 35 περίπου λεπτά για τα καρβέλια του κιλού

Ingredients

Υλικά:
 5000 g Αλεύρι Το Καρβέλι 50%
 5000 g Αλεύρι Σύμμεικτο 50%
 210 g Αλάτι 2,1%
 130 g Μαγιά 1,3%
 2000 g Προζύμη 20%
 7500 g Νερό (παγωμένο) 75%
 100 g Ηλιέλαιο (προαιρετικά) 1%
Καρβέλι 50-50 με Σύμμεικτο

Άλευρα συνταγής:

Recipe Flour:

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.