loader image
Category
Υλικά:
 5000 gr Μείγμα Ντόνατς
 4000 gr Αλεύρι Ultra 55% ή Farina Zero
 1000 gr Αλεύρι Super Rex ή Elephant
 300 gr Μαγιά νωπή
 4550 gr Νερό
Εκτέλεση:
1

Τελική θερμοκρασία ζύμης 25° C

Ζυμωτήριο: 2 λεπτά στο αργό, 10 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια ωραία πλαστική ζύμη.

2

Μετά τη μίξη το χωρίζουμε σε μπαλάκια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Εν συνεχεία τα ξεχωρίζουμε και τα πλάθουμε στην τελική μορφή τους.

3

Το βάζουμε στη στόφα για 35-40 λεπτά στους 30-35° C. Σχετική υγρασία 70%

4

Το αφήνουμε να στεγνώσει για 10 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν το τηγανίσουμε στους 175-180° C.

Ingredients

Υλικά:
 5000 gr Μείγμα Ντόνατς
 4000 gr Αλεύρι Ultra 55% ή Farina Zero
 1000 gr Αλεύρι Super Rex ή Elephant
 300 gr Μαγιά νωπή
 4550 gr Νερό

Directions

Εκτέλεση:
1

Τελική θερμοκρασία ζύμης 25° C

Ζυμωτήριο: 2 λεπτά στο αργό, 10 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια ωραία πλαστική ζύμη.

2

Μετά τη μίξη το χωρίζουμε σε μπαλάκια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Εν συνεχεία τα ξεχωρίζουμε και τα πλάθουμε στην τελική μορφή τους.

3

Το βάζουμε στη στόφα για 35-40 λεπτά στους 30-35° C. Σχετική υγρασία 70%

4

Το αφήνουμε να στεγνώσει για 10 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν το τηγανίσουμε στους 175-180° C.

Notes

Ντόνατς

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress