loader image
Τσουρέκι με Έτοιμο μείγμα
3
Υλικά:
 300 g Νερό
 60 g Μαγιά
Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και το θέτουμε σε λειτουργία για να ανακατευτούν καλά. Ζυμώνουμε στο ταχυζυμωτήριο για 2 λεπτά στο αργό και 9 λεπτά στο γρήγορο. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι λεία, αφράτη και δεν κολλάει.

2

Ξεκουράζουμε για 5 λεπτά.

3

Τεμαχίζουμε και ζυγίζουμε σε μερίδες στο επιθυμητό βάρος (συνήθως 600 gr).

4

Ξεκουράζουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου.

5

Πλάθουμε σε πλεξούδες και τις τοποθετούμε στις λαμαρίνες.

6

Αμέσως μετά τις βάζουμε στη στόφα στους 37o C με 72% υγρασία για 35-45 λεπτά περίπου.

7

Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε φούρνο θερμοκρασίας 170o C για 25 λεπτά περίπου με ανοιχτό τάμπερ.

Ingredients

Υλικά:
 300 g Νερό
 60 g Μαγιά

Directions

Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και το θέτουμε σε λειτουργία για να ανακατευτούν καλά. Ζυμώνουμε στο ταχυζυμωτήριο για 2 λεπτά στο αργό και 9 λεπτά στο γρήγορο. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι λεία, αφράτη και δεν κολλάει.

2

Ξεκουράζουμε για 5 λεπτά.

3

Τεμαχίζουμε και ζυγίζουμε σε μερίδες στο επιθυμητό βάρος (συνήθως 600 gr).

4

Ξεκουράζουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου.

5

Πλάθουμε σε πλεξούδες και τις τοποθετούμε στις λαμαρίνες.

6

Αμέσως μετά τις βάζουμε στη στόφα στους 37o C με 72% υγρασία για 35-45 λεπτά περίπου.

7

Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε φούρνο θερμοκρασίας 170o C για 25 λεπτά περίπου με ανοιχτό τάμπερ.

Notes

Τσουρέκι με Έτοιμο μείγμα

Άλευρα συνταγής:

Recipe Flour:

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress