
Υλικά:
 10000 g Αλεύρι Elephant Super extra
 3500 g Ζάχαρη
 1000 g Μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής 
 1000 g Βούτυρο αγνό
 40 τεμ. Αυγά
 2000 g Νερό
 1000 g Μαγιά (2 καλούπια)
 150 g Μαχλέπι τριμμένο 
 50 g Κακουλέ τριμμένο
 50 g Βανίλια
 100 g Αλάτ
Εκτέλεση για το «προζύμι»:
1
Ανακατεύουμε 3 κιλά από το αλεύρι με το νερό (χλιαρό) και διαλύουμε τη μαγιά.
2
Βάζουμε το «προζύμι» που φτιάξαμε στη στόφα για 40 λεπτά περίπου.
3
Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τα μισά λιπαρά, τα αρωματικά και το αλάτι.
4
Όταν το προζύμι μας είναι έτοιμο τη ρίχνουμε στο υπόλοιπο αλεύρι μαζί με τα χτυπημένα υλικά και αρχίζουμε το ζύμωμα.
5
Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να γυαλίσει το ζυμάρι.
6
Μετά το ζύμωμα αφήνουμε 45'-60' για ξεκούραση στη στόφα.
7
Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, στοφάρουμε για περίπου 50-60'.
8
Αλείφουμε με αυγό και διακοσμούμε κατά την προτίμησή μας.
9
Tέλος ψήνουμε στους 170-180°C.
Ingredients
Υλικά:
 10000 g Αλεύρι Elephant Super extra
 3500 g Ζάχαρη
 1000 g Μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής 
 1000 g Βούτυρο αγνό
 40 τεμ. Αυγά
 2000 g Νερό
 1000 g Μαγιά (2 καλούπια)
 150 g Μαχλέπι τριμμένο 
 50 g Κακουλέ τριμμένο
 50 g Βανίλια
 100 g Αλάτ

 
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 