loader image
tsoureki image
Υλικά:
 3500 g Ζάχαρη
 1000 g Μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής
 1000 g Βούτυρο αγνό
 40 τεμ. Αυγά
 2000 g Νερό
 1000 g Μαγιά (2 καλούπια)
 150 g Μαχλέπι τριμμένο
 50 g Κακουλέ τριμμένο
 50 g Βανίλια
 100 g Αλάτ
Εκτέλεση για το «προζύμι»:
1

Ανακατεύουμε 3 κιλά από το αλεύρι με το νερό (χλιαρό) και διαλύουμε τη μαγιά.

2

Βάζουμε το «προζύμι» που φτιάξαμε στη στόφα για 40 λεπτά περίπου.

3

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τα μισά λιπαρά, τα αρωματικά και το αλάτι.

4

Όταν το προζύμι μας είναι έτοιμο τη ρίχνουμε στο υπόλοιπο αλεύρι μαζί με τα χτυπημένα υλικά και αρχίζουμε το ζύμωμα.

5

Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να γυαλίσει το ζυμάρι.

6

Μετά το ζύμωμα αφήνουμε 45'-60' για ξεκούραση στη στόφα.

7

Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, στοφάρουμε για περίπου 50-60'.

8

Αλείφουμε με αυγό και διακοσμούμε κατά την προτίμησή μας.

9

Tέλος ψήνουμε στους 170-180°C.

Ingredients

Υλικά:
 3500 g Ζάχαρη
 1000 g Μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής
 1000 g Βούτυρο αγνό
 40 τεμ. Αυγά
 2000 g Νερό
 1000 g Μαγιά (2 καλούπια)
 150 g Μαχλέπι τριμμένο
 50 g Κακουλέ τριμμένο
 50 g Βανίλια
 100 g Αλάτ
Τσουρέκι με Elephant

Άλευρα συνταγής:

Recipe Flour:

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.