loader image
Ψωμί ολικής άλεσης από σιτάρι spelt (Dinkel)
bread image
bread image
3
Category
bread image
Υλικά:
 180 g Φρέσκια μαγιά (ή 75 g ξηρή μαγιά)
 7000 g Νερό ( ≈ 35o C)
Περιγραφή:
1

Πλήρες μίγμα για την παραγωγή ψωμιού ολικής άλεσης από σιτάριspelt(Dinkel), μια τυπική σύνθεση Γερμανικού ψωμιού. Η απαλή προζυμένια αίσθηση σε συνδυασμό με το ελαφρύ γλυκό άρωμα του σταριού spelt δινει στο ψωμί μια μοναδική γευστική απόλαυση. Οι νιφάδες πατάτας δίνουν στο ψωμί διαρκή φρεσκάδα ενώ η κοκκώδης ψίχα του ψωμιού και η εξαιρετική γεύση είναι το αποτέλεσμα της προσθήκης των σπόρων του ηλιόσπορου.

Εκτέλεση:
2

Θερμοκρασία ζύμης: 28o C

3

Χρόνος ανάμιξης: 10-12 λεπτά στην αργή ταχύτητα

4

Χρόνος ξεκούρασης: 20 λεπτά

5

Βάρος ζύμης: 600 g (2 καρβέλια ανά φόρμα 24 cm x 10 cm x 10 cm)

6

Προετοιμασία: Δουλεύουμε με βρεγμένα χέρια, φτιάχνουμε τα ψωμιά, καλύπτουμε με ηλιόσπορο και στη συνέχεια τοποθετούμε σε λαδωμένες φόρμες

7

Παραμονή στη στόφα: 60 λεπτά περίπου

8

Φούρνισμα: Με ατμό κατά την εισαγωγή και άνοιγμα των damper μετά από 2 λεπτά.

9

Θερμοκρασία φούρνου: Εκκινούμε με 260o C, μειώνοντας σε 190o C κατά το τέλος

10

Χρόνος φουρνίσματος: 70 λεπτά

Συστατικά:
11

Ολικής άλεσης αλεύρι spelt, νιφάδες σταριού spelt, ηλιόσπορος, βυνάλευρο, αποξηραμένο προζύμι από στάρι spelt, ζάχαρη, αλάτι, νιφάδες πατάτας, αλεύρι ρυζιού, σκόνη γιαουρτιού, guar gum E412, σκόνη μύλου, σκόνη αυγού, μηλικό οξύ E296, διοξικό νάτριο E262

Ingredients

Υλικά:
 180 g Φρέσκια μαγιά (ή 75 g ξηρή μαγιά)
 7000 g Νερό ( ≈ 35o C)
Ψωμί ολικής άλεσης από σιτάρι spelt (Dinkel)

Άλευρα συνταγής:

Recipe Flour:

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.