loader image
Ψωμί ολικής άλεσης από σιτάρι spelt (Dinkel)
3
Category
Υλικά:
 180 g Φρέσκια μαγιά (ή 75 g ξηρή μαγιά)
 7000 g Νερό ( ≈ 35o C)
Περιγραφή:
1

Πλήρες μίγμα για την παραγωγή ψωμιού ολικής άλεσης από σιτάριspelt(Dinkel), μια τυπική σύνθεση Γερμανικού ψωμιού. Η απαλή προζυμένια αίσθηση σε συνδυασμό με το ελαφρύ γλυκό άρωμα του σταριού spelt δινει στο ψωμί μια μοναδική γευστική απόλαυση. Οι νιφάδες πατάτας δίνουν στο ψωμί διαρκή φρεσκάδα ενώ η κοκκώδης ψίχα του ψωμιού και η εξαιρετική γεύση είναι το αποτέλεσμα της προσθήκης των σπόρων του ηλιόσπορου.

Εκτέλεση:
2

Θερμοκρασία ζύμης: 28o C

3

Χρόνος ανάμιξης: 10-12 λεπτά στην αργή ταχύτητα

4

Χρόνος ξεκούρασης: 20 λεπτά

5

Βάρος ζύμης: 600 g (2 καρβέλια ανά φόρμα 24 cm x 10 cm x 10 cm)

6

Προετοιμασία: Δουλεύουμε με βρεγμένα χέρια, φτιάχνουμε τα ψωμιά, καλύπτουμε με ηλιόσπορο και στη συνέχεια τοποθετούμε σε λαδωμένες φόρμες

7

Παραμονή στη στόφα: 60 λεπτά περίπου

8

Φούρνισμα: Με ατμό κατά την εισαγωγή και άνοιγμα των damper μετά από 2 λεπτά.

9

Θερμοκρασία φούρνου: Εκκινούμε με 260o C, μειώνοντας σε 190o C κατά το τέλος

10

Χρόνος φουρνίσματος: 70 λεπτά

Συστατικά:
11

Ολικής άλεσης αλεύρι spelt, νιφάδες σταριού spelt, ηλιόσπορος, βυνάλευρο, αποξηραμένο προζύμι από στάρι spelt, ζάχαρη, αλάτι, νιφάδες πατάτας, αλεύρι ρυζιού, σκόνη γιαουρτιού, guar gum E412, σκόνη μύλου, σκόνη αυγού, μηλικό οξύ E296, διοξικό νάτριο E262

Ingredients

Υλικά:
 180 g Φρέσκια μαγιά (ή 75 g ξηρή μαγιά)
 7000 g Νερό ( ≈ 35o C)

Directions

Περιγραφή:
1

Πλήρες μίγμα για την παραγωγή ψωμιού ολικής άλεσης από σιτάριspelt(Dinkel), μια τυπική σύνθεση Γερμανικού ψωμιού. Η απαλή προζυμένια αίσθηση σε συνδυασμό με το ελαφρύ γλυκό άρωμα του σταριού spelt δινει στο ψωμί μια μοναδική γευστική απόλαυση. Οι νιφάδες πατάτας δίνουν στο ψωμί διαρκή φρεσκάδα ενώ η κοκκώδης ψίχα του ψωμιού και η εξαιρετική γεύση είναι το αποτέλεσμα της προσθήκης των σπόρων του ηλιόσπορου.

Εκτέλεση:
2

Θερμοκρασία ζύμης: 28o C

3

Χρόνος ανάμιξης: 10-12 λεπτά στην αργή ταχύτητα

4

Χρόνος ξεκούρασης: 20 λεπτά

5

Βάρος ζύμης: 600 g (2 καρβέλια ανά φόρμα 24 cm x 10 cm x 10 cm)

6

Προετοιμασία: Δουλεύουμε με βρεγμένα χέρια, φτιάχνουμε τα ψωμιά, καλύπτουμε με ηλιόσπορο και στη συνέχεια τοποθετούμε σε λαδωμένες φόρμες

7

Παραμονή στη στόφα: 60 λεπτά περίπου

8

Φούρνισμα: Με ατμό κατά την εισαγωγή και άνοιγμα των damper μετά από 2 λεπτά.

9

Θερμοκρασία φούρνου: Εκκινούμε με 260o C, μειώνοντας σε 190o C κατά το τέλος

10

Χρόνος φουρνίσματος: 70 λεπτά

Συστατικά:
11

Ολικής άλεσης αλεύρι spelt, νιφάδες σταριού spelt, ηλιόσπορος, βυνάλευρο, αποξηραμένο προζύμι από στάρι spelt, ζάχαρη, αλάτι, νιφάδες πατάτας, αλεύρι ρυζιού, σκόνη γιαουρτιού, guar gum E412, σκόνη μύλου, σκόνη αυγού, μηλικό οξύ E296, διοξικό νάτριο E262

Notes

Ψωμί ολικής άλεσης από σιτάρι spelt (Dinkel)

Άλευρα συνταγής:

Recipe Flour:

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress