loader image
null
Υλικά:
 4 % Μαγιά
 5 % Μαργαρίνη
 2 % Αλάτι
 3 % Ζάχαρη
 2 % Σκόνη γάλακτος
 55-60 % Νερό
 45 % Μαργαρίνη για σφολιάτα
Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και το θέτουμε σε λειτουργία μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη ζύμη.

2

Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια φτιάχνουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 2 εκατοστών περίπου.

3

Σκεπάζουμε τα 2/3 του φύλλου με τη μαργαρίνη.

4

Διπλώνουμε το ελεύθερο κομμάτι της ζύμης στο μέσον και μετά διπλώνουμε ξανά ώστε να δημιουργηθούν 2 στρώματα βουτύρου μέσα σε τρία στρώματα ζύμης.

5

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τρεις φορές (τρία γυρίσματα).

6

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά σε ψυγείο.

7

Στη συνέχεια, πατάμε τη ζύμη σε ένα πάχος 3-4 χιλιοστά.

8

Κόβουμε τρίγωνα και διπλώνουμε για κρουασάν.

9

Ξεκουράζουμε για 10 λεπτά, αλείφουμε με αυγό και αφήνουμε σε σχετικά κρύα στόφα (ώστε να μην λιώσει το βούτυρο).

10

Ψήνουμε στους 230° C.

Ingredients

Υλικά:
 4 % Μαγιά
 5 % Μαργαρίνη
 2 % Αλάτι
 3 % Ζάχαρη
 2 % Σκόνη γάλακτος
 55-60 % Νερό
 45 % Μαργαρίνη για σφολιάτα
Κρουασάν βουτύρου

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.