loader image
Ψωμί χωρίς γλουτένη
null
null
3
Category
null
Υλικά:
 1-1 ½ κουτ. Αλάτι
 400 γρ. Νερό (≈ 35o C)
 25 γρ. Μαγιά
 30 γρ. Βούτυρο/μαργαρίνη (θερμ. δωματίου) ή λάδι
Εκτέλεση:
1

Λιώνουμε τη μαγιά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά.

2

Βάζουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.

3

Χτυπάμε τη ζύμη με ένα ηλεκτρικό mixer για τουλάχιστον 5 λεπτά.

4

Λαδώνουμε μία ορθογώνια μεταλλική φόρμα χωρητικότητας περίπου 1 ½ λίτρου και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσέτα ψησίματος και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 35-40 λεπτά.

5

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o C.

6

Ψήνουμε το ψωμί στο κάτω μισό του φούρνου για περίπου 25 λεπτά.

Συμβουλή:
7

Να θυμάστε ότι το ψωμί που περιέχει το μείγμα χωρίς γλουτένη στεγνώνει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο ψωμί. Καλό είναι να κόβετε σε φέτες και να καταψύχετε το φρέσκο ψωμί για τις καθημερινές σας ανάγκες.

Ingredients

Υλικά:
 1-1 ½ κουτ. Αλάτι
 400 γρ. Νερό (≈ 35o C)
 25 γρ. Μαγιά
 30 γρ. Βούτυρο/μαργαρίνη (θερμ. δωματίου) ή λάδι
Ψωμί χωρίς γλουτένη

Άλευρα συνταγής:

Recipe Flour:

Περισσότερες συνταγές:

More recipes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.