Λιώνουμε τη μαγιά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.
Χτυπάμε τη ζύμη με ένα ηλεκτρικό mixer για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Λαδώνουμε μία ορθογώνια μεταλλική φόρμα χωρητικότητας περίπου 1 ½ λίτρου και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσέτα ψησίματος και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 35-40 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o C.
Ψήνουμε το ψωμί στο κάτω μισό του φούρνου για περίπου 25 λεπτά.
Να θυμάστε ότι το ψωμί που περιέχει το μείγμα χωρίς γλουτένη στεγνώνει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο ψωμί. Καλό είναι να κόβετε σε φέτες και να καταψύχετε το φρέσκο ψωμί για τις καθημερινές σας ανάγκες.
Ingredients
Directions
Λιώνουμε τη μαγιά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.
Χτυπάμε τη ζύμη με ένα ηλεκτρικό mixer για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Λαδώνουμε μία ορθογώνια μεταλλική φόρμα χωρητικότητας περίπου 1 ½ λίτρου και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσέτα ψησίματος και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 35-40 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o C.
Ψήνουμε το ψωμί στο κάτω μισό του φούρνου για περίπου 25 λεπτά.
Να θυμάστε ότι το ψωμί που περιέχει το μείγμα χωρίς γλουτένη στεγνώνει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο ψωμί. Καλό είναι να κόβετε σε φέτες και να καταψύχετε το φρέσκο ψωμί για τις καθημερινές σας ανάγκες.