loader image
Κριτσίνι Παραδοσιακό

Κριτσίνι Παραδοσιακό

Κριτσίνι ΠαραδοσιακόIngredientsΥλικά:700 g Αλεύρι Παραδοσιακό250 g Αλεύρι LIMNOS15 g Baking Powder320 g Ρετσίνα320 g Ηλιέλαιο30 g Κονιάκ15 g Αλάτι30 g Ζάχαρη5 g Σόδα ΜαγειρικήςDirectionsΕκτέλεση:Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι μας να είναι καλά ζυμωμένο και να μην κορδάρει!...
Ψωμιά & Rolls

Ψωμιά & Rolls

Ψωμιά & RollsIngredientsΥλικά:7000 g Αλεύρι DURASOFT3000 g Pane Capricciosa400 g Φρέσκια μαγιά (ή 130 g ξηρή μαγιά)6000 g ΝερόDirectionsΕκτέλεση:Θερμοκρασία ζύμης: 26-27o C Χρόνος ανάμιξης: 9 λεπτά (2 λεπτά αργά + 7 λεπτά γρήγορα) Χρόνος ξεκούρασης: 10 λεπτά...
Ψωμί LIMNOS Χωριάτικο

Ψωμί LIMNOS Χωριάτικο

Ψωμί LIMNOS ΧωριάτικοIngredientsΥλικά:10000 g Αλεύρι LIMNOS150-200 g Μαγιά200 g Αλάτι6500-7000 g ΝερόDirectionsΠαρασκευή ζύμης:Ρίχνουμε το αλεύρι τη μαγιά και το αλάτι στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 5΄ στην πρώτη ταχύτητα και για 5-8′ στη δεύτερη. Κόβουμε...
Καρβέλι Πετρόμυλου

Καρβέλι Πετρόμυλου

Καρβέλι ΠετρόμυλουIngredientsΥλικά:10000 g Αλεύρι ”Το Καρβέλι”300 g Προζύμι Vollkorn Malzsauer 100 g Βελτιωτικό Super Impression200 g Αλάτι200 g Μαγιά6500 g Νερό17300 g ΣΥΝΟΛΟDirectionsΕκτέλεση:Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 10΄ στην πρώτη...
Εκλεκτή Μαργαρίτα

Εκλεκτή Μαργαρίτα

Εκλεκτή ΜαργαρίταIngredientsΥλικά:100% Αλεύρι Εκλεκτό5 % Βούτυρο ή Μαργαρίνη3 % Ζάχαρη2,5 % Μαγιά2 % Αλάτι60 % ΝερόDirectionsΕκτέλεση:Ζυμώνουμε για 4′ αργά και για 6’γρήγορα. Θερμοκρασία ζύμης 24° C. Ξεκουράζουμε για 10 λεπτά. Στοφάρουμε στους 30° C με 70...