loader image
Ψωμί Ολικής

Ψωμί Ολικής

Ψωμί ΟλικήςIngredientsΥλικά:10000 g Αλεύρι τύπου 90% 180 g Μαγιά200 g Αλάτι6500 g Νερό70 g Βελτιωτικό Super ImpressionDirectionsΕκτέλεση:Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 10′ αργά και 4′ γρήγορα. Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια...
Αυθεντική Γαλλική μπαγκέτα

Αυθεντική Γαλλική μπαγκέτα

Αυθεντική Γαλλική μπαγκέταIngredientsΥλικά:10000 g Αλεύρι Βaguette150 g Mαγιά200 g Αλάτι6300-7000 g ΝερόDirectionsΕκτέλεση:Θερμοκρασία ζύμης: 24-26o C Χρόνος ανάμιξης: 10 λεπτά αργά + 2 λεπτά γρήγορα. Χρόνος ξεκούρασης: 2 * 30 λεπτά Βάρος ζύμης: 320 g για baguettes...
Τραγανό χωριάτικο σιμιγδαλένιο

Τραγανό χωριάτικο σιμιγδαλένιο

Τραγανό χωριάτικο σιμιγδαλένιοIngredientsΥλικά:50 % Αλεύρι ΦΑΡΙΝΑ ΖΕΡΟ25 % Αλεύρι LIMNOS20 % Σιμιγδάλι Ψιλό5 % Συμπύκνωμα KRUSTIKA2 % Μαγιά1 % Αλάτι2 % Ελαιόλαδο60 % ΝερόDirectionsΕκτέλεση:Ζυμώνουμε για 12′ αργά και για 1-3’γρήγορα. Θερμοκρασία ζύμης 25°...
Ψωμάκια Σικαλίσια

Ψωμάκια Σικαλίσια

Ψωμάκια ΣικαλίσιαIngredientsΥλικά:7000 g Αλεύρι Sicalisio3000 g Αλεύρι Ultra 55%100 g Βελτιωτικό Super Impression250 g Μαγιά200 g Αλάτι200 g Λάδι6000-6300 g Νερό200 g ΖάχαρηDirectionsΕκτέλεση:Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 4′ στην πρώτη...
Καρβέλι 50-50 με Σύμμεικτο

Καρβέλι 50-50 με Σύμμεικτο

Καρβέλι 50-50 με ΣύμμεικτοIngredientsΥλικά:5000 g Αλεύρι Το Καρβέλι 50%5000 g Αλεύρι Σύμμεικτο 50%210 g Αλάτι 2,1%130 g Μαγιά 1,3%2000 g Προζύμη 20%7500 g Νερό (παγωμένο) 75%100 g Ηλιέλαιο (προαιρετικά) 1%DirectionsΕκτέλεση (σε αργό ζυμωτήριο):Ρίχνουμε όλα τα υλικά...