loader image

Print Options:

Ψωμί τσιαμπάτα

Υλικά:
 5000 g Αλεύρι LIMNOS
 4000 g Αλεύρι PREMIER
 1000 g Αλεύρι Ciabatta mix
 300 g Μαγιά
 180 g Αλάτι
 350 g Λάδι
 8300 g Νερό
Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα, εκτός από το λάδι και τα 2-2,5 κιλά νερό.

2

Όταν ομογενοποιηθούν βάζουμε 2η ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε 10 λεπτά.

3

Ένα λεπτό πριν βγάλουμε το ζυμάρι, ρίχνουμε το λάδι.

4

Ξεκουράζουμε για 75 λεπτά σε λαδωμένη λεκάνη.

5

Μετά το κόψιμο σε τεμάχια των 300-350 γραμ. τα αφήνουμε για 15 λεπτά στις λαμαρίνες ή στα τελάρα.

6

Ψήνουμε σε θερμοκρασία 10 βαθμών περισσότερο από την θερμοκρασία ψησίματος ψωμιού για 45' περίπου, δίνοντας ατμό κατά την εισαγωγή στο φούρνο.