loader image

Print Options:

Ψωμί “Εντόπιο-Καρβέλι”

Υλικά:
 6000 g Αλεύρι ΕΝΤΟΠΙΟ
 4000 g Αλεύρι “ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ”
 200 g Μαγιά
 200 g Αλάτι
 6200 g Νερό
Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 5΄ στο αργό και για 8' στο γρήγορο.

2

Η θερμοκρασία της ζύμης δεν πρέπει να ξεπερνά τους 26° C.

3

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά.

4

Στοφάρουμε στους 35-38° C με 70-80 % υγρασία.

5

Ψήνουμε με ατμό στους 220° C για 35' περίπου.