loader image

Print Options:

Ψωμί χωρίς γλουτένη

Υλικά:
 500 γρ. Αλεύρι Free Gluten bread
 1-1 ½ κουτ. Αλάτι
 400 γρ. Νερό (≈ 35o C)
 25 γρ. Μαγιά
 30 γρ. Βούτυρο/μαργαρίνη (θερμ. δωματίου) ή λάδι
Εκτέλεση:
1

Λιώνουμε τη μαγιά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά.

2

Βάζουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.

3

Χτυπάμε τη ζύμη με ένα ηλεκτρικό mixer για τουλάχιστον 5 λεπτά.

4

Λαδώνουμε μία ορθογώνια μεταλλική φόρμα χωρητικότητας περίπου 1 ½ λίτρου και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσέτα ψησίματος και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 35-40 λεπτά.

5

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o C.

6

Ψήνουμε το ψωμί στο κάτω μισό του φούρνου για περίπου 25 λεπτά.

Συμβουλή:
7

Να θυμάστε ότι το ψωμί που περιέχει το μείγμα χωρίς γλουτένη στεγνώνει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο ψωμί. Καλό είναι να κόβετε σε φέτες και να καταψύχετε το φρέσκο ψωμί για τις καθημερινές σας ανάγκες.