loader image

Print Options:

Ψωμάκια και ψωμί

Υλικά:
 3000 g Αλεύρι Pane Capricciosa
 7000 g Αλεύρι Farina Zero
 350 g Μαγιά
 6000 g Νερό ( 10° C)
Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 4 λεπτά και 7 λεπτά στη γρήγορη.

2

Ξεκουράζουμε για 20 λεπτά.

3

Κόβουμε σε τεμάχια των 120 γρ. για ψωμάκια και 450 γρ. για ψωμιά. Πλάθουμε μικρά rolls και μακρόστενες φραντζόλες και τοποθετούμε σε λαμαρίνες.

4

Επικαλύπτουμε με αλεύρι Farina Zero.

5

Τοποθετούμε στην στόφα για 40 λεπτά σε θερμοκρασία 35° C και υγρασία 77%.

6

Ψήνουμε σε θερμοκρασία 220° C με λίγο ατμό για 25 με 35 λεπτά.