loader image

Print Options:

Bavarian rye bread

Υλικά:
 5000 g Αλεύρι Durasoft
 5000 g Συμπύκνωμα RYE PLUS
 250 g Νωπή μαγιά (ή 100 g ξηρή μαγιά)
 200 g Αλάτι
 7000-7300 g Νερό
Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 3΄ στο αργό και για 5' στο γρήγορο.

2

Η θερμοκρασία της ζύμης δεν πρέπει να ξεπερνά τους 28° C.

3

Ξεκουράζουμε για 20-30 λεπτά.

4

Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 580 g για καρβέλια 500 g.

5

Φτιάχνουμε τα καρβέλια πασπαλίζοντας την επιφάνεια με αλεύρι και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες.

6

Στοφάρουμε για 45' περίπου και πριν το φούρνισμα χαράζουμε στην επιφάνεια.

7

Ψήνουμε στους 230° C με ατμό για 40' περίπου.